25/5/11

Αίγυπτος: 17 άγνωστες πυραμίδες φέρνουν στο φως δορυφορικές εικόνες

Δεκαεπτά άγνωστες, μέχρι σήμερα, πυραμίδες φέρνουν στο φως οι τελευταίες υπέρυθρες εικόνες της Αιγύπτου, οι οποίες έχουν αποσταλεί από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.



Σύμφωνα με τη δρα Σάρα Πάρκακ, πρωτοπόρο στον τομέα της διαστημικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν επίσης 1.000 τάφους και 3.000 αρχαίους οικισμούς μου βρίσκονται θαμμένοι στην Αίγυπτο.
Η ερευνητική ομάδα έχει αναλύσει εικόνες δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά 700 χλμ πάνω από τη Γη και οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με φωτογραφικές μηχανές τόσο μεγάλης ανάλυσης που μπορούν να καταγράψουν αντικείμενα που βρίσκονται στη γη και η διάμετρός τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο.
Ήδη, οι πρώτες ανασκαφές επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των δορυφορικών εικόνων, μεταξύ των οποίων και δύο πυραμίδες. «Η ανασκαφή μιας πυραμίδας αποτελεί το όνειρο κάθε αρχαιολόγου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC η δρ Πάρκακ.
«Κάνουμε εντατικές έρευνες εδώ και έναν χρόνο। Παρακολουθούσα τα νέα δεδομένα που προέκυπταν, ωστόσο, τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον ένιωθα όταν ανέτρεχα σε όλες μας τις ανακαλύψεις και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι καταφέραμε να εντοπίσουμε τόσα ευρήματα σε ολόκληρη την επικράτεια της Αιγύπτου».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου