13/5/10

Η παλαιότερη γραφή της Κίνας

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Jiahu της επαρχίας Henan, στη δυτική Κίνα, κελύφη χελωνών ηλικίας 8.600 ετών, που είχαν επάνω τους χαραγμένες λέξεις οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παλαιότερα δείγμα κι γραφής που έχουν βρεθεί ποτέ.
Υπολογίζεται ότι αυτά τα δείγματα γραφής χαράχθηκαν τη νεολιθική εποχή και παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες με τους γραφικούς χαρακτήρες που χρησιμοποιούνταν χιλιάδες έτη αργότερα στη διάρκεια της δυναστείας Shang, από το 1700 έως το 1100 π.Χ.
Τα κελύφη βρέθηκαν μαζί με ανθρώπινα λείψανα σε 24 νεολιθικούς τάφους και σύμ­φωνα με τους ερευνητές χρησιμοποιούνταν σε διάφορες σαφηνιστικές τελετές.
Η έρευνα διε­ξάχθηκε από τον Δρ। Garman Harbottle από το Brookhaven National Laboratory της Νέας Υόρκης και μια ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κινας, που βρίσκε ιαι στην επαρχία Anhui.Ιδιαίτερα εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους το γεγονός της ομοιότητας με τη γραφή της πέριόδου Shang και προοπαθούν να καταλάβουν πώς ακριβώς συνδέονται μεταξύ τους τα δύο.


Πηγή: "
exothema"
http://www.pamepreveza.gr/News/StrangeNews/tabid/216/articleType/ArticleView/articleId/7068/--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου